Nagyik lapja
Nagyiparadicsom!

Wokos provance-i zöldségtálWokos provance-i zöldségtál recept

 

Hozzávalók

 

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 2 db kisebb cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db húsos pirospaprika
  • 1 db húsos sárgapaprika
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 csipet provance-i fűszer
  • 2 csipet őrölt bors
  • 5 dkg parmezán forgács

 

 

Elkészítés

 

Nagyobb kockára, vastag csíkokra vágjuk a zöldségfélét, hagymát, utána besózzuk a padlizsánt, cukkinit. 20 perc múlva kinyomkodjuk, így a padlizsán nem keseríti meg az ételünket. (Megjegyzem, a friss, kemény, nagyon fényes héjú padlizsán nem keserű, besózva szinte nincs is leve, a magjai sárgás-zöldek.)

A felforrósított, olajos wokban 1 percig pirítjuk a hagymacsíkokat, majd 2-2 perc eltéréssel hozzátesszük a cukkinit, padlizsánt, paprikát. Állandó keverés mellett rövid idő alatt, nagy lángon roppanósra sütjük. Szükség szerint még utána sózzuk, megfűszerezzük. Tálalás előtt grillben parmezánforgácsot olvasztunk a tetejére. Friss zöldfűszer (koriander) levélkével díszítjük.

Jó étvágyat kívánok! Elkészítette és lefényképezte: Nyersné Vajda Márta

 

 

Asztali nézet