Wokos provance-i zöldségtál recept
Nagyobb kockára, vastag csíkokra vágjuk a zöldségfélét, hagymát, utána besózzuk a padlizsánt, cukkinit. 20 perc múlva kinyomkodjuk, így a padlizsán nem keseríti meg az ételünket. (Megjegyzem, a friss, kemény, nagyon fényes héjú padlizsán nem keserű, besózva szinte nincs is leve, a magjai sárgás-zöldek.)
A felforrósított, olajos wokban 1 percig pirítjuk a hagymacsíkokat, majd 2-2 perc eltéréssel hozzátesszük a cukkinit, padlizsánt, paprikát. Állandó keverés mellett rövid idő alatt, nagy lángon roppanósra sütjük. Szükség szerint még utána sózzuk, megfűszerezzük. Tálalás előtt grillben parmezánforgácsot olvasztunk a tetejére. Friss zöldfűszer (koriander) levélkével díszítjük.
Jó étvágyat kívánok! Elkészítette és lefényképezte: Nyersné Vajda Márta